Het dagritme van groep 6
Op maandagochtend is er ruimte om elkaar te vertellen wat je in het weekend hebt beleefd. Daarna gaan wij aan de slag met rekenen, dit doen wij met leuke spellen en wij gebruiken daar Snappet voor, dit doen we op de laptop. Dan volgen spelling en taal. Op donderdag hebben we ook een les leren leven. Boeiend om over allerlei geloven iets te leren.
Op dinsdagochtend is er een bezinningsmoment. Dit kan bestaan uit een gedichtje, een verhaal of een gebeurtenis vanuit het nieuws, of uit de klas.
De middagen starten we altijd met stillezen. Maar daarna is elke dag verschillend. Er komt bijvoorbeeld aan bod: knutselen of tekenen, Engels dmv leuke popliedjes, begrijpend lezen, Wereldoriëntatie, topo of gym.
De dag sluiten we altijd af met het doen van een klusje in de klas. Vegen, prullenbakjes legen, ramen dicht doen enz. Zo houden we onze werkplekken en klas netjes!
De methodes in groep 6
In groep 6 gebruiken wij voor het vak rekenen de tablets van Snappet. De kinderen werken hierbij aan leerdoelen van groep 6 die we door middel van een instructie aan de kinderen aanbieden. Daarnaast krijgen de kinderen de tijd om te werken aan hun eigen leerdoelen.
Voor taal maken wij gebruik van de methode Taal Staal. Dit is een methode die wij vanaf dit schooljaar gaan gebruiken. We werken hierbij altijd vanuit een thema en gaan daarmee aan de slag. Zo zijn wij bezig met woordenschat, grammatica en spreken en luisteren.
Met spelling maken wij gebruik van de methode Staal spelling. Ook dit is voor ons een nieuwe methode. Wij doen hierbij elke dag een dictee om alle categorieën goed te oefenen. Fijn bij deze methode is er bij elke categorie ook een plaatje! In groep 6 leren wij bijvoorbeeld woorden als taxi te schrijven. Je hoort ‘ks’ maar je schrijft x. Wij leren in groep 6 ook veel Franse woorden te schrijven zoals het woord bureau.
Voor Engels gebruiken wij de methode van Groove.me. We horen hierbij een Engels popliedje en leren hier woorden en grammatica bij, een groot succes bij de kinderen en de juffen!
Voor de wereld oriënterende vakken ontwerpen wij onze eigen thema’s. In de verschillende thema’s zijn wij bezig met geschiedenis, aardrijkskunde en biologie. Zo hebben wij komend jaar een thema over kunst, uitvindingen en gaan we aan de slag met de kinderboekenweek.