Alles bij elkaar
Hierbij alle actuele informatie, overzichtelijk bij elkaar, over het onderwijs in Coronatijd.
Alle informatie is al eerder via nieuwsbrief en nagekomen berichten verstuurd.
Hierbij alle actuele informatie, overzichtelijk bij elkaar, over het onderwijs in Coronatijd.
Alle informatie is al eerder via nieuwsbrief en nagekomen berichten verstuurd.
Hieronder zijn de verschillende (meest actuele) PDF bestanden te vinden:
(Laatst bijgewerkt op 7 februari 2021)
Kinderen tussen de 4 en 12 jaar die naar het primair onderwijs gaan, moeten vanaf komende maandag thuisblijven en getest worden als ze klachten hebben. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft het snottebellenbeleid in een nieuw advies aangepast.
Ouders moeten bij hun kinderen letten op coronasymptomen, maar ook op verkoudheidsklachten zoals een loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn. Ze hoeven niet thuis te blijven als ze af en toe hoesten of als ze bekende chronische luchtwegklachten zoals astma of hooikoorts hebben zonder koorts en benauwdheid.
Kinderen van 0 tot 4 jaar mogen wel met verkoudheidsklachten naar de dagopvang en gastouderopvang.
Kinderen tussen de 4 en 12 jaar moeten thuisblijven in afwachting van hun testuitslag. Als die negatief is, mogen ze weer naar school. Ze moeten wel thuisblijven als ze bij iemand in huis wonen die besmet is of die naast milde coronaklachten ook koorts heeft en/of benauwd is.
Een kind met klachten dat niet is getest, mag weer naar de kinderopvang of school als het 24 uur volledig klachtenvrij is. Als een kind met milde klachten zeven dagen na de eerste ziektedag nog steeds dezelfde klachten heeft, mag het ook weer naar school.
Het OMT heeft zijn advies gewijzigd ten opzichte van de eerdere situatie vanwege de opmars van de Britse variant van het coronavirus.
Hygiëne blijft belangrijk! We wassen onze handen vaak en niezen in onze elleboog.
Onze leerkrachten houden 1,5 meter afstand van elkaar. Leerlingen en leerkrachten hoeven geen afstand te houden en ook leerlingen hoeven geen afstand te houden.
Alle kinderen worden door één ouder/verzorger (per gezin) gebracht en gehaald. Maak er dus geen uitje van. Ouders mogen niet in de school of op het plein. De nieuwe leerlingen in groep 1 die starten mogen door de eigen ouder (met mondkapje) naar school worden gebracht, hiervoor maken we een uitzondering.
Alle kinderen van groep 1 tot met 4 mogen door hun ouders worden gebracht.
Groep 5 tot met 8 vragen we om zoveel mogelijk alleen te komen.
We hanteren eenrichtingsverkeer: via het hoofdpad heen en via het nieuwe kleuterpad terug. Daar liggen (tijdelijk) rijplaten, maar daar komt zodra het weer het toelaat een permanent klinkerpad.
De kinderen uit groep 1 en 2 gaan via de kleuteringang naar binnen en worden door de ouders bij het kleuterhekje op het plein opgevangen door de leerkrachten. Er staat een andere leerkracht binnen in school om ze op te vangen.
De kinderen uit groep 3 en 4 gaan via de hoofdingang naar binnen, ouders laten hun kind zo veel mogelijk vanaf de stoep zelfstandig het pad op gaan. Natuurlijk is het in het begin even spannend, maar zoveel mogelijk groep 3 en 4 zelfstandig het hoofdpad over en de school in.
De kinderen uit groep 5 tot en met 8 gaan zelfstandig over het pad aan de gymzaalkant, via de achterdeur bij de fietsen, naar binnen. Er gaan geen ouders mee het plein op.
De leerlingen van groep 1/2 gaan eind van de dag met de leerkracht via de hoofdingang naar buiten. U kunt op de stoep van de straat uw zoon/dochter opwachten, zodra de leerkracht u ziet komt uw kind uw kant op.
Graag allemaal aandacht bij het brengen/halen afstand tussen ouders. Blijf ook niet hangen, maar zorg voor een gezonde doorstroming. Neem als ouder buiten ter overweging om een mondkapje te dragen, aangezien het er op bepaalde momenten wel druk kan worden.
Om contactmomenten te beperken hebben we bewust gekozen voor gespreide begin-, pauze- en eindtijden. Hiermee willen de we contactmomenten tussen leerlingen, ouders en onderwijspersoneel beperken. Aangezien veelal kinderen uit één gezin tegelijkertijd worden gebracht of gehaald zijn dit de nieuwe schooltijden zolang deze Coronamaatregelen van kracht zijn.
De verdeling van achternamen is aan alle ouders gestuurd via de nieuwsbrief. Doel hiervan is spreiding, en enkeling heeft aangegeven graag op het andere tijdstuip te komen. Geef dit ten alle tijden door aan de eigen leerkracht.
Begin van de dag
De aanvangstijden zijn dagelijks altijd zoals hierboven aangegeven.
8.30 uur voor de eerste lichting
8.45 uur voor de tweede lichting|
Eind van de dag
Maandag: 12.00 uur voor groep 1, rest 14.30 eerste lichting / 14.45 uur tweede lichting
Dinsdag: 14.30 eerste lichting / 14.45 uur tweede lichting
Woensdag: 12.00 uur de eerste lichting / 12.15 uur de 2e lichting
Donderdag: 14.30 eerste lichting / 14.45 uur tweede lichting
Vrijdag: voor groep 1 tot met 4 = 12.00 uur eerste lichting / 12.15 uur tweede lichting
Vrijdag: voor groep 5 tot met 8 = 14.30 eerste lichting /14.45 uur tweede lichting
Kom zo veel mogelijk rond de afgesproken tijden en niet veel te vroeg.
Zolang de maatregelen van kracht zijn, willen we de leerlingen uit de verschillende groepen zo goed mogelijk apart van elkaar laten werken en spelen. Dat is geen gemakkelijke opgave, maar het is wel ons streven. We gaan niet werken met kleine vaste groepen per groep. Dit is in de praktijk enorm lastig te controleren en te handhaven.
Zoals u wellicht weet hebben we binnen het kindcentrum ook de samenwerking met de Peutergroep van de Zonnestraal. Maandag starten zijn ook weer. Dit is er afgesproken met de ouders van de peuters.
– Kinderen worden via de achteringang van het lokaal van de peuterspeelgroep gebracht en einde van de ochtend weer gehaald.
– Het is van groot belang dat tijdens de breng- en haalmomenten 1,5 meter afstand wordt gehouden tussen volwassenen.
– Ook tijdens de korte overdracht met de pedagogisch medewerker, is het van groot belang dat 1,5 meter afstand wordt gehouden.
– De breng- en haalmomenten dienen zo kort mogelijk gehouden te worden. Belangrijke informatie kan in deze situatie via de mail (info@boerderijdezonnestraal.nl), telefonisch of middels een briefje worden doorgegeven.
– Kinderen worden door één ouder gebracht of gehaald, dus zonder extra volwassenen of kinderen die geen gebruik van de peuterspeelgroep maken.
Het leek ons verstandig om dit ook helder te communiceren, aangezien we hier te maken hebben met de jongste bewoners (de 2 en 3 jarigen) van ons prachtige gebouw.
Is één van onze leerlingen besmet, dan gaat de hele groep (inclusief leerkracht) in quarantaine. Na vijf dagen kan er getest worden. Dat is een keuze die u zelf maakt. Is de uitslag negatief (geen corona), dan kunnen die leerlingen weer naar school. Een andere optie is om 10 dagen in quarantaine te gaan en daarna zonder klachten naar school te komen. Dan is een test niet nodig. In een periode van quarantaine stappen we als school voor die groep weer over op afstandsonderwijs. Natuurlijk als het kan en zodra we dit weer kunnen organiseren. Echter willen we ons zelf wel even de tijd gunnen om alles weer klaar te maken. Dus het is niet per definitie zo dat direct op de eerstvolgende dag alles weer volledig draait. We kunnen hier allerlei als – dan – scenario’s voor gaan schrijven, maar dit werken we momenteel verder uit. Hierboven de grote lijn. Laten we hopen dat het zich niet aandient.
Mondkapjes zijn voor leerlingen en personeel niet verplicht. Wellicht heeft u gehoord van het landelijke dringende advies om leerlingen van de groepen 7 en 8 mondkapjes te laten dragen, echter zien wij in dat we voldoende afstand kunnen bewaren.
Neem als ouder buiten ter overweging om een mondkapje te dragen, aangezien het er op bepaalde momenten wel druk kan worden.
Er kan en mag weer gegymd worden. Geef dus de gymspullen maandag ook weer mee.
We zullen dit ook zo organiseren dat de groepen elkaar niet tegen komen.
De eerste tijd vragen we om zelf eten en drinken mee te geven voor zowel de ochtend- als middagpauze. Vanzelfsprekend blijven alle leerlingen op de lange dagen op school om te eten/drinken.
We hadden voor de 2e lockdown schoolfruit en fruit van de ondernemersverenging uit Luttelgeest, maar gezien de huidige maatregelen lijkt ons dat in deze fase onverstandig. Geef dus zelf aub wat te eten en drinken mee.